Kangoeroezorg: vergroot de kansen van de kleinste strijders

Stichting Strong Babies zet zich in voor te vroeg geboren baby’s d.m.v. onderzoek, kangoeroezorg, buidelzorg en huid-op-huidcontact. Lees verder.

Buidelen, huid-op-huid contact, kangoeroezorg; hoe je het ook wilt noemen, het is van groot belang voor baby’s. Vooral voor de allerkleinsten. De baby is dan alleen gekleed in een luier en rust op de borst van een van de ouders.


Waarom buidelen?

Dit helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur, ademhaling en hartslag. Ook versterkt het de immuniteit, vermindert het stress en bevordert het de groei, gewichtstoename en ontwikkeling. Bij te vroeg geboren kinderen kan dit hét verschil maken in hun overlevingskans.

Bij de ouders verlaagt buidelen de stresshormonen en bij moeders bevordert het de melkproductie, wat ook weer bij kan dragen aan het immuunsysteem van de baby. Kotom: meer overlevingskans en kans op een kortere ziekenhuisopname.

 

Emotionele band

Naast alle vitale functies van huid-op-huidcontact, wordt ook de hechting tussen ouder en kind versterkt. Door het intense fysieke contact voelt de baby zich veilig en geliefd, wat een goede basis legt voor gezonde emotionele ontwikkeling.


Buidelstoelen & buideltops 

De week van 8 tot en met 15 mei staat in het teken van Kangaroo Care. In deze dagen benadrukt Strong Babies het belang van buidelstoelen en buideltops. Die zijn speciaal ontworpen, zodat te vroeg geboren baby’s op een comfortabele en ergonomische manier veel tijd kunnen doorbrengen op de borst van hun ouders.

Dankzij onze deelnemers hebben wij in de afgelopen jaren ruim €900.000 euro afgedragen aan Strong Babies. Dit wordt onder andere in Kangoeroezorg geïnvesteerd. Meer weten over Kangoeroezorg? Kijk op de website van Strong Babies of volg Strong Babies op Instagram.

Vierkant

Happynews