In de spotlights: Stichting Opkikker

In onze goede doelen loterij bepaal je zelf welk doel jij steunt met jouw deelname. Je kunt kiezen uit meer dan 450 goede doelen. Deze keer in de spotlights: Stichting Opkikker.

Opkikkeren 

Vliegen in een helikopter, rondparaderen als een prinses, een rit in een stoere sportwagen? Niks is te gek tijdens de Opkikkerdagen. Met behulp van vrijwilligers, donateurs, sponsors en de steun van deelnemers in onze loterij creëert Stichting Opkikker al bijna 30 jaar lichtpuntjes voor gezinnen met een ziek gezinslid. Naast het zieke kind, mogen ook de andere gezinsleden aangeven wat zij graag willen beleven. Elk jaar beleven zo’n 2.000 nieuwe gezinnen samen een onvergetelijke dag. De vaste locatie is Center Parcs De Eemhof.

 

Grote impact 

Genieten en lol maken, daar draaien de Opkikkerdagen om. Even niet bezig zijn met behandelingen of controles. Naast bijzondere herinneringen, krijgen gezinnen vaak hernieuwde kracht van de Opkikkerdagen.


Hoe Stichting Opkikker begon

Het begon allemaal met de stralende glimlach van Mario, die vanwege een ernstige ziekte zijn zestiende verjaardag niet zou halen. Zijn droom om rond te scheuren op een brommer zou geen werkelijkheid worden. Of toch wel? Dankzij de inzet van zijn familie mocht hij gas geven. Mario’s plezier maakte diepe indruk op zijn oom, Ruud Sliphorst. Dit wilde hij waarmaken voor meer zieke kinderen. Daarom heeft hij Stichting Opkikker opgericht. Inmiddels werkt hij met een heel team aan geluksmomenten voor gezinnen van zieke kinderen.



opkikkerdag-senn-99

Happynews