In de spotlights: Huidfonds

Huidfonds is een nieuwe partner van Lot of Happiness loterij en je kan sinds kort meespelen voor dit goede doel. De missie: preventie van huidkanker, zorgverbetering en bewustwording rondom huidaandoeningen.

We hebben het allemaal en het is ons grootste orgaan; de huid. Iedere huid is anders en toch geldt voor ons allemaal hetzelfde: zorg goed voor je huid. Huidfonds zet zich in voor het voorkomen van huidaandoeningen, zoals huidkanker en voor het verbeteren van zorg rondom huidaandoeningen. Daarnaast maakt dit goede doel zich hard voor de acceptatie van de huid die 'anders' is. Op de website van Huidfonds doen Huidhelden hun verhaal.


Weren, kleren, smeren

Huidfonds wil mensen bewust maken van de risico’s van de zon. Niet alleen volwassen, maar juist ook kinderen. Zij hebben een extra kwetsbare huid die goed beschermd moet worden. Marijne Landman, directeur van Huidfonds: “We moeten kinderen van nu beschermen tegen huidkanker later.”

Door samen te werken met o.a. gemeentes, kinderdagverblijven, sportclubs, scholen en GGD’s, wil Huidfonds zoveel mogelijk mensen inlichten over de risico’s van UV-stralen. Dus: geniet van de zomer, maar bescherm je huid goed door weren, kleren en smeren. Zoek dus een lekker koel plekje in de schaduw. Zo voorkom je een pijnlijk verbrand huidje op korte termijn en verklein je de kans op huidkanker op de lange termijn.

Smiley beeld huidfonds-1

Happynews